Από τον Στέφανο Τσιτσόπουλο

Το ντοκιμαντέρ «Ταξιδιάρα ψυχή» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου παρακολουθεί τον Γιάννη Αγγελάκα καταγράφοντας για δύο χρόνια πρόβες του με τους Επισκέπτες, μιλά με στενούς του φίλους και συνεργάτες, ανιχνεύει τη σκέψη και τη δράση του στην εποχή της AllTogetherNow.

Δεν είναι μόνο μια εταιρεία-κολεκτίβα που διακινεί τη μουσική του, αλλά και τις μουσικές ανθρώπων και σχημάτων που θαυμάζει, είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας όπου ανταμώνουν άνθρωποι, ιδέες και νότες. Δεν θέλω να υποβαθμίσω τις άλλες ενότητες και τα αφιερώματα του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, τις εικόνες από τη βόρεια Κορέα, τους Πολωνούς δημιουργούς, τις ρετροσπεκτίβες, όλον αυτόν τον κατάλογο που θα βρεις παντού στην πόλη. Ούτε και να αβαντάρω το ντοκιμαντέρ για τον Αγγελάκα. Δεν το έχει ανάγκη, η αίθουσα θα είναι ούτως ή άλλως κατάμεστη, όπως και στις περισσότερες νύχτες των προβολών. Απλώς ο συμμορίτικος τρόπος που επιμένει να ζει και να δημιουργεί σε μια εποχή που στη Θεσσαλονίκη φουντώνει ο διάλογος και η ανησυχία για το μέλλον της πόλης, ίσως δείχνει ένα δρόμο. Συνέπεια, δημιουργία, φαντασία, κριτική άποψη, γλέντι, πείσμα, ιδρώτας και ταξίδι. Γεια σου, Γιάννη! A

Info

Το ντοκιμαντέρ «Ταξιδιάρα ψυχή» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου σε παραγωγή Onos Productions θα προβληθεί την Κυριακή στις 8 το βράδυ στο Ολύμπιον. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει τρελό πάρτι στο “Residents”, όπου ο Γιάννης Αγγελάκας όχι μόνο θα παίξει μουσική αλλά και θα τραγουδήσει live με σχήμα έκπληξη. Σε επανάληψη η «Ταξιδιάρα ψυχή» θα παιχτεί την Τετάρτη στις 10.30 το βράδυ στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης.

Advertisements

Comments are closed.