Από τη Μερόπη Κοκκίνη

Η Αγγελική Αριστομενοπούλου στο ντοκιμαντέρ με τίτλο Ταξιδιάρα Ψυχή επιλέγει να κάνει ένα πορτρέτο του Γιάννη Αγγελάκα, τραγουδιστή και ψυχής του συγκροτήματος Τρύπες, που έγραψε ιστορία στην εναλλακτική ροκ σκηνή της δεκαετίας του ’80 στη χώρα μας. Η ταινία ακολουθεί τον Αγγελάκα επί δύο χρόνια, κατά τα οποία καταγράφεται η καθημερινότητά του. Τον βλέπουμε στις μουσικές του συναντήσεις, να αναλύει τις απόψεις του για την πολιτική και την ελληνική πραγματικότητα. «Ο Γιάννης Αγγελάκας είναι ένας ενδιαφέρων μουσικός και μαζί με τους κοντινούς συντρόφους του, Νίκο Βελιώτη, Ντίνο Σαδίκη, Ψαρογιώργη, συνθέτουν μια ομάδα ανοιχτή στον πειραματισμό και την εξέλιξη της μουσικής μας παράδοσης.

Το στοίχημα ήταν να χειριστώ με αξιοπρέπεια τις προσωπικότητες και τον τρόπο ζωής τους», μας εξηγεί η σκηνοθέτις. Στο φιλμ θα δούμε τη σχέση που έχει ο Γιάννης Αγγελάκας με την κρητική παράδοση, τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται, τον τρόπο με τον οποίο κινείται στο σπίτι του και στο στούντιο ηχογράφησης. Η ταινία έχει διάρκεια 60 λεπτά.

Μετά την πρώτη προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει πάρτι στο κλαμπ Residence με τον Γιάννη Αγγελάκα να παίζει ζωντανά, αλλά και να επιλέγει μουσικές.

Advertisements

Comments are closed.