Η Αγγελική Αριστομενοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Λονδίνο και την Βαρκελώνη σκηνοθεσία με ειδίκευση στο ντοκιμαντέρ. Επέστρεψε στην Αθήνα το 2001 όπου δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη και φωτογράφος πλατό σε παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου. Οι πρώτες της παραγωγές ως κινηματογραφίστρια είναι:

  • «Πλωτές Φυλακές» (Η κανονικότητα , και οι ασυνέχειες του χρόνου σε ένα φορτηγό καράβι που διασχίζει την Βαλτική θάλασσα σε 30 ημέρες) Ντοκιμαντέρ 2003.
  • «Μεγάλη Ελλάδα Αθλητισμός και Ολυμπισμός» (Το ταξίδι του Ηνίοχου της Μοτύης  από την Ιταλία στην Ελλάδα και η έκθεση του στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης). Ντοκιμαντέρ 2004.

Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι ένα απο τα μέλη της onos productions που επιμελείται το σενάριο και την σκηνοθεσία στην σειρά ντοκιμαντέρ «Μουσικές του Κόσμου», μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές του είδους της. Έχει ολοκληρώσει  πάνω από 30 μουσικά ντοκιμαντέρ με θέματα από όλο τον κόσμο, ορισμένα από τα οποία έχουν διαγωνιστεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία.

Η τελευταία της ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Ταξιδιάρα Ψυχή» απέσπασε το βραβείο διεθνών κριτών Fipresci.

Advertisements

Comments are closed.